شهریار تبریز/ محمد جام کسری*: مجمع جهانی شهری (The World Urban Forum) از سال ۲۰۰۲ توسط برنامه اسکان بشر ملل متحد پایهگذاری شد و بهعنوان یکی از مهمترین عرصههای جهانی برای ایجاد تعامل میان سیاستگذاران، دولتمردان، رهبران نهادهای دولتی و غیردولتی و متخصصین حوزه اسکان بشر و توسعه پایدار شهری به رسمیت شناخته می شود که بعنوان یکی از بزرگترین رویدادهای حوزه مدیریت و توسعه شهری، هر دو سال یکبار برگزار می شود.
این مجمع طیف وسیعی از متخصصان در ابعاد مختلف زندگی انسان را گرد هم میآورد. شرکت کنندگان در این مجمع شامل حکمرانان ملی، منطقهای، محلی، نهادهای غیر دولتی، نهادهای اجتماعی، حرفهمندان موسسات تحقیقات و دانشگاهها، بخش خصوصی، موسسات مالی، بنیادها، رسانهها و ارگانهای وابسته به سازمان ملل و سایر آژانس های بین المللی میباشند.
مجمع عمومی سازمان ملل این مجمع را به عنوان مهمترین صحنه جهانی برای تعامل میان سیاست گذاران، دولتمردان، رهبران نهادهای غیر دولتی و متخصصان در زمینه توسعه پایدار شهری و اسکان بشر میداند که به عنوان پدیده مبتکرانه و همه شمول سبب شده در رویدادهای سازمان ملل بی همتا و در زمینه موضوعات شهری پیشرو باشد.
اهداف برگزاری مجمع جهانی شهری عبارتند از:
افزایش آگاهی در خصوص شهرنشینی پایدار میان ذی نفعان مختلف ارتقاء دانش در رابطه با توسعه پایدار شهری از طریق به اشتراک گذاشتن تجارب افزایش هماهنگی و مشارکت میان ذی نفعان و نی نفوذان برای بهره گیری هر چه بیشتر از دستاوردهای شهرنشینی پایدار گردآوری اطلاعات مورد نیاز برای نهادهای چندوجهی و ذینفعان جهت تهیه گزارش تحقق پذیری.
شهرداری تبریز نیز در تدوین برنامه راهبردی- عملیاتی خود آخرین دستاوردها و رویدادهای مطرح در سطح جهانی را در دستور کار خود قرار داده است.
بر این اساس، در بند (و) ماده ۱۳۸ برنامه، بر مناسبسازی فضاهای شهری در راستای تحقق بیانیه نهمین مجمع جهانی جهت دسترسی برابر و عادلانه به فضاهای شهری برای تردد افراد کمتوان و آسیب پذیر در کلیه طرحها و برنامههای توسعه شهری تاکید شده است.
*کارشناس اداره کل برنامه و بودجه شهرداری تبریز
«تبریز شهری برای همه؛ جایی که هیچکس و هیچ جایی نادیده گرفته نشود» اشاره دارد به بکارگیری و بهره مندی متوازن از شهر و فضاهای شهر. این مفهوم در جستجوی ارتقاء فراگیری و اطمینان از اینکه همه ساکنان شهر بدون هرگونه تبعیض، قادر به ساخت شهری عدالت محور، ایمن، سلامت، قابل دسترس، قابل استطاعت، تاب آور و پایدار با هدف ارتقاء شکوفایی و کیفیت زندگی برای همه مردم باشند.
ارسال نظر