-
۱۴۰۰-۰۱-۲۳ ۱۳:۵۱
احیای هویت شهری، از تجارتخانه چای تا مخزنالاسرار مشروطه
تاریخ تبریز را نه لابلای کتاب ها می توان پیدا کرد و نه پای سخنرانیها، که هر دو دستخوش تغییر هستند. تاریخ زنده تبریز خانه هایی هستند که خشت خشت آن زبان گویایی از گذشته است. دایره المعارفی از زندگی اجتماعی تبریزیها در سده های گذشته، که تمام جوانب زندگی فردی و اجتماعی افراد را به شکلی متفاوت از آنچه شنیده یا خواندهاید ارائه میکند.
-
۱۴۰۰-۰۱-۱۰ ۰۸:۵۸
احداث پارک کودک، پیش درآمد شهر دوستدار کودک
مناسبسازی محیط شهری برای تمام اقشار جامعه یکی از پیشدرآمدهای توسعه اجتماعی در کشورهای در حال رشد است. به عبارتی دیگر مناسبسازی یعنی، کودک، سالمند، ناتوانان جسمی، بتوانند به راحتی و بدون هیچگونه مانعی از امکانات شهری بهرهمند گردند.
-
۱۳۹۹-۱۲-۲۷ ۰۹:۱۰
حال خوب ۸ ضلعی جذاب ائلگلی
اولین تفرجگاه شهری تبریز و شاید ایران است. قدمتی چندصد ساله دارد و هنوز که هنوز است بزرگترین تفرجگاه مردم تبریز برای گذران اوقات فراغت، گردش و تفریح به حساب میآید.
-
۱۳۹۹-۱۲-۲۰ ۱۱:۱۵
شمارش معکوس برای افتتاح نگارخانه و موزه احد حسینی؛
با فرزند تبریز از راسته کوچه تا مقبرهالشعرا/ جهانی فکر میکنم
چند قدم آن طرفتر از جایی که شهریار شیرین سخن و صدها شاعر و هنرمند به آرامی خفتهاند، هنوز هم دستان پر توان مردی در سکوت و بی هیاهو، در خاک روح میدمد و زندگیها به بار مینشاند. مردی که خندههایش شکر است و نگاهش مهربان.
-
۱۳۹۹-۱۲-۰۹ ۱۳:۴۰
در باب احداث بزرگ ترین پیادهراه کشور در تبریز؛
فرش قرمز شهرها برای پیادهها
احداث مسیرهای پیادهمحور به یک حرکت گسترده در شهرهای تهران، اصفهان، تبریز، قم، اراک، سنندج و...تبدیل شده است
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۳ ۰۹:۴۲
بررسی وضعیت ترافیکی سطح شهر و اقدامات شهرداری تبریز؛
پویایی شهر در گرو روان سازی ترافیک
افزایش سفرهای درون شهری به تبع افزایش میزان جمعیت و همچنین تولید، عرضه و استفاده روزافزون خودروها در شرایطی که میزان استفاده از خودروهای عمومی بخصوص در دوران فعلی کرونا سیر نزولی دارد، لزوم توجه به گسترش تسهیلات حمل و نقل را بیش از پیش ضروری می نماید. ضرورتی که سازمان ها و مناطق مختلف شهرداری تبریز بخصوص معاونت حمل و نقل و سازمان حمل و نقل و ترافیک، طی سال جاری تا حدود زیادی به آن پرداخته اند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۳۰ ۰۸:۴۶
آخرین یلدای قرن زیر سایه کرونا/ بار دیگر خاطرهای به حافظه تاریخی ایرانیها پیوند میخورد
هر اندازه کرونا همه چیز را به تسخیر خود در آورده و روزگارمان را زیر رو کند، باز هم کسی حریف جشن پاییزی ما و راه انداختن بساط سرخ استقبال از زمستان نمیشود؛ هر چند تنها، هر چند در خود فرو رفته.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۹ ۰۸:۲۹
گزارشی از آخرین وضعیت قطار شهری تبریز؛
زمان انتظار مسافران مطابق استاندارد کشور است/ پیش بینی استقبال ۵۰ هزار نفری از مترو پس از کرونا
چهار ایستگاه قطار شهری تبریز روز پنجشنبه همزمان با هفته حمل و نقل توسط رئیس جمهور افتتاح شد و این در حالی است که پیشرفت کار و بهبود کیفیت ارائه خدمات و بهره برداری مترو تبریز طی حدود یک سال اخیر سرعت قابل ملاحظه ای داشته است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۰۹:۰۲
شهریار گزارش می دهد؛
بام سرخ تبریز/ برند جدید گردشگری تبریز در راه توسعه
از هر سمت تبریز که نگاه کنید، بادبادکهای سفیدی را بر دستان سرخپوشی بلندبالا می توان دید که دامان خود را بر روی شهر گسترانیده است. شهر زیر پایش است و عینالی شاهدی بر آنچه که بر سر تبریز کهن، رفته است. سینهاش مالامال درد است و سرخیاش شاید از این!
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۳ ۱۳:۳۹
شهریار از خانه فرهنگ و سلامت گلریز گزارش میدهد؛
فرهنگسراهای شهرداری تبریز، ایستگاههای مقابله با کرونا
شاید وقتی صحبت از دوران سخت کرونایی میشود و همه از رنج بیماری میگویند؛ بین تمام خستگیها و سردردها و گلودردها و هزاران درد ناشی از این بیماری، کمتر کسی به رنجهای روحی و روانی ناشی از کرونا توجهی داشته باشد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۷ ۱۳:۴۷
گزارش شهریار به بهانه احیای «قونقا» در تبریز؛
بازخوانی قصه تراموای تبریز در تاریخ مدرن/ از شیهه اسبها تا حرکت روی ریل توسعه
اسبها شیهه میکشیدند و مردم بیشتر و بیشتر دور هم جمع میشدند. زن و مرد از همه جای شهر آمده بودند تا حرکت آن واگن بزرگ روی ریلهای آهنی را ببینند. اسبهای سرکش باید واگن سیاه را روی ریلها میکشیدند تا نخستین تراموای ایران در تبریز شروع به حرکت کند.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۱ ۰۹:۲۸
شهریار بررسی میکند:
کیفیت و استاندارد، حرف اول تولید آسفالت و بتن
کیفیت کالا یا خدمات ارائه شده از سوی تولیدکنندگان و مجریان خدمترسانی را میتوان مهمترین شاخصه سنجش نزد افراد و شهروندان یک جامعه دانست. به عبارتی دیگر تجربه خوب بهرهمندی از یک کالا یا خدمت ارائهشده به شهروندان یک جامعه است که میزان رضایت افراد را جلب کرده و مجاب به استفاده دوباره از آن محصول میکند.
-
۱۳۹۹-۰۷-۰۶ ۰۸:۲۵
نگاهی به آخرین وضعیت محل دائمی نمایش و نشر ارزش های دفاع مقدس
پارک موزه دفاع مقدس، محلی برای انتقال فرهنگ ایثار و شهادت
پارک موزه دفاع مقدس که با همت شهرداری تبریز احداث و بخشی از آن سال گذشته مورد بهره برداری قرار گرفت، به عنوان محل دائمی نمایش و نشر ارزش های دفاع مقدس و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به شمار می رود.
-
۱۳۹۹-۰۶-۲۰ ۱۰:۴۴
شهریار به مناسبت روز ملی سینما گزارش میدهد؛
چهره تبریز در سینمای ایران
عاشیق پشت پنجره میایستد. پرده را کنار میزند. بنای باشکوه ارک در قاب پنجره نقش میبندد و دوربین چند ثانیه همین قاب را حفظ میکند. این سکانسی از فیلم سینمایی «عاشیق بولوت» است. سکانسی معدود از چهره تبریز در سینمای ایران.
-
۱۳۹۹-۰۶-۱۴ ۱۴:۵۹
نگاهی به اقدامات شهرداری در بازار تاریخی تبریز؛
ساماندهی، مرمّت و احیای بزرگترین بازار سرپوشیده جهان
شهرداری تبریز در راستای ساماندهی بافت تاریخی شهر و احیای آن، اقدام به کفسازی، جدارهسازی و احداث سردربهایی در نقاط مختلف بازار قدیمی تبریز کرده است.
-
۱۳۹۹-۰۶-۰۸ ۱۴:۲۵
یاتماز حسینین پرچمی؛
محرم متفاوت امسال؛ از احسان ماسک و پویش «رحمت» تا نذر خون
سالی که کرونا آمد و یک خط طولانی کشید بین هر آنچه بود و هر آنچه هست. کرونا آمد تا امسال یک فاصله عجیب بین آدمها حک کند. فاصلهای که در ماه محرم دستههای سینهزنی را دور کرد از یکدیگر و زنگ هیچ دری برای آوردن کاسههای نذری به صدا در نیامد.
-
۱۳۹۹-۰۶-۰۵ ۱۰:۱۷
معرفی اماکن تاریخی تبریز؛
محله سرخاب و ابنیههای تاریخی
محله سرخاب در محدوده شهرداری منطقه ۱۰ تبریز از روزگاران گذشته تا به امروز به دلیل انتساب به بزرگان ادب و فرهنگ ایران زمین از ارزش و منزلت ویژه ای برخوردار بوده است.
-
۱۳۹۹-۰۵-۲۷ ۱۲:۴۴
بررسی لزوم سند هویتی فرش در آذربایجانشرقی/
فرشِ بیشناسنامه!
حتما برای برخی از ما پیش آمده، وقتی یک ماشین قراضه قدیمی داریم و می خواهیم آن را بفروشیم ارزشش هرچقدر هم کم باشد باید به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه کنیم و سند را به نام خریدار بزنیم حتی اگر خودرو اسقاطی باشد. حال تصور کنید مردی را که فرشی شاید چند صد میلیونی بردوش دارد و در بازار تبریز از این حجره به آن حجره و از ان راسته به آن راسته میرود بدون اینکه آن فرش یک کاغذ پاره ای به عنوان سند هویتی داشته باشد!
-
۱۳۹۹-۰۵-۲۰ ۱۴:۲۴
ترجمه اختصاصی شهریار
معماری با تقلید از اشیاء واقعی
هنگامی که یک معمار منبع الهام خود را توضیح می دهد، اغلب تخیل بسیار زیادی برای فهم و درک آن لازم است. از این گذشته، عناصر خاصی مانند آب، باد، موسیقی یا پایداری که معماران مدرن از آنها الهام می گیرند، فقط می توانند در اشکال انتزاعی نشان داده شوند که در فرم فیزیکی ساختمان اعمال می شود.
-
۱۳۹۹-۰۵-۲۰ ۱۲:۳۶
نگاهی به تلاشهای پاکبانان در دوران کرونایی؛
وقتی وجب به وجب شهر خط مقدم است
هر چند بیماری عالمگیر کرونا زندگی گروههای مختلفی از مردم را تحت تاثیر قرار داده است ولی برای برخی دیگر تهدیدی بزرگ برای سلامتشان محسوب میشود. امروز پاکبانان از مهمترین قشرهایی به شمار میروند که جایی بین برزخ سلامت و معیشت فعالیت میکنند.
-
۱۳۹۹-۰۵-۰۹ ۰۸:۳۱
به بهانه انتخاب تبریز به عنوان پایلوت شهر دوستدار کودک؛
«زندگی با کیفیت برای کودکان»، تلاش شهرداری یک شهر دوستدار کودک
شهرها با ترکیب پیچیدهای از کالبد، معنا و عملکرد، هر روز رشد کرده و بر پیچیدگی آنها افزوده میگردد. کیفیت حیات و سرزندگی در چنین شهرهایی نیازمند حضور همگانی اقشار جامعه و پرهیز از به انزوا رانده شدن برخی گروه ها است.
-
۱۳۹۹-۰۴-۳۱ ۱۱:۵۴
گفتگوی شهریار با شهروند طبیعتدوست تبریزی؛
وقتی ذوق از در و دیوار محله میبارد/ کوچه سبز تبریز کجاست؟
خط گلدانهای چیده و آویزان از دیوار را که بگیری به کوچه باصفایی میرسی که حالِ خوشِ اهالیاش بین آجر به آجر خانهها ریشه دوانده؛ بنبست سبزی که زیباییاش بی انتهاست.
-
۱۳۹۹-۰۴-۲۹ ۰۹:۳۰
هویتی که هرروز پیش چشم است؛
المانها، همشهریان همیشه پابرجا
هویتبخشی و احیا پیشینه تاریخی شهرها، امروز نه تنها به رویکردی مهم برای اجرای پروژههای شهری تبدیل شده که حتی به مطالبهای اساسی از سوی شهروندان هم منجر شده است.
-
۱۳۹۹-۰۴-۲۷ ۱۳:۲۵
از چه روشهایی برای تامین مالی نوسازی بافتهای فرسوده استفاده میشود؟
عناصر و فضاهای بافت شهری عمری محدود دارند و با گذشت زمان در اثر فرسودگی تدریجی ناشی از آب و هوا و حوادث طبیعی یا تخریب توسط موجودات زنده و به ویژه اقدامات انسانی همیشه نیاز به بهسازی و نوسازی داشته و دارند.
-
۱۳۹۹-۰۴-۲۳ ۱۲:۵۵
حیات به محلههای قدیمی تبریز برمیگردد؛
چوخورلار، اولین طرح ملی بازآفرینی درونشهری در کشور
کهنشهرها به واسطه قدمت بالای خود بیشترین بافت فرسوده شهری را دارا هستند که این بافتهای فرسوده با حفظ اعتبار و هویت تاریخی آنها مورد بازآفرینی یا بازپیرایی قرار می گیرند. این بافتهای فرسوده درون شهری که مکانی ناامن برای ساکنین در قبال حوادث طبیعی و غیرطبیعی هستند، اگر به موقع مورد بازآفرینی قرار نگیرند، چه بسا آثار زیانباری از خود برجای بگذارند.
-
۱۳۹۹-۰۴-۰۵ ۱۲:۱۲
گزارش شهریار به مناسبت «روز جهانی مبارزه با اعتیاد و موادمخدر»/
فضاهای شهری؛ بسترساز یا مانعی برای اعتیاد؟
هر چند تبریز همواره عنوان «شهر بدون معتاد متجاهر» را با خود یدک کشیده ولی این عنوان پر رنگ و لعاب هم دلیلی برای بیتفاوتی نهاد اجتماعی شهرداری به غول بی شاخ و دم اعتیاد نیست.
-
۱۳۹۹-۰۴-۰۴ ۱۳:۱۰
گزارش شهریار؛
سگ ها؛ یاران باوفا یا مهمانان ناخوانده پر ماجرای شهری
توسعه شهرها و گسترش شهر نشینی، باوفا ترین یار انسان را به مهمانان ناخوانده پر دردسر تبدیل کرده که حتی تائید این موضوع از طرف شهروندان عادی و حامیان حقوق حیوانات نیز خود جای مناقشه دارد.
-
۱۳۹۹-۰۴-۰۴ ۱۱:۰۳
شهریار بررسی میکند؛
خدمات رسانی شهرداری تبریز در ۹ روستای الحاقی؛ قانونی که لازم الاجرا است
خدمات رسانی شهرداری تبریز در روستاهای الحاقی درحالی موافقان و مخالفانی در جلسات شورای شهر تبریز داشته که این موضوع طبق مصوبه طرح جامع تبریز قانون بوده و برای شهرداری تبریز لازم الاجرا است.
-
۱۳۹۹-۰۳-۲۵ ۰۸:۲۶
یک روز با زنان فعال و کارآفرین بانوی مهر؛
«بانوی مهر»؛ مجموعهای در خدمت زنان خودسرپرست و سرپرست خانوار
شهرداریها در سالهای اخیر فارغ از نهادی خدماتی نقش بسزایی در عرصههای فرهنگی - اجتماعی داشتهاند و میتوان از آنها به عنوان یکی از مهمترین نهادها در توانمندسازی زنان بخصوص زنان سرپرست خانوار نیز نام برد.
-
۱۳۹۹-۰۳-۱۱ ۱۲:۵۱
شهریار گزارش می دهد؛
قصه خانههای تبریز در دالانهای تاریخ
حیاط بزرگ با سنگفرش خشتی که از پس دالانی باریک بیرون میآمد، باغچههای فراخ با درختانی که بارور بودند و سایه گستر، حوض میانی پر آب و تمیز، اتاقهای فراوان و پنجرههای ریز و درشت همه و همه انگار نشانههایی از زندگی در پسِ کوچههای خوشبختی بودند که حالا آنقدری به خاطره پیوستهاند که از آنها با عنوان «خانههای تاریخی» یاد میشود.